U Nedjelju se Nastavlja Juniorska Liga

Nakon odličnih susreta prvog vikenda igranja, Juniorska Liga u futsalu se nastavlja u nedjelju 21.4.2019. sa početkom od 10:00 u dvorani Bilmišće.

Kao i prošli vikend, i ovaj put će ekipe svih grupa (grupe A, B i C) igrati dva takmičarska kola, dakle III i IV kolo.

Nakon odigrana dva kola, najzanimljivije je stanje u grupi A gdje Donja Gračanica i Blatuša imaju po 3 boda, Donja Vraca 2 boda, a Eko Kids i Vranduk po 1 osvojen bod. U naredna dva kola se i sastaju Donja Gračanica – Blatuša ali i Eko Kids – Vranduk, tako da nas očekuju jako zanimljivi susreti. Punu listu susreta možete pogledati na kraju članka.

Grupa B i Grupa C imaju po jednog lidera sa 6 bodova, u grupi B je to ekipa Ljiljani a u grupi C ekipa Tristo. Arnauti i Bulevar kao i Steel Army i Imperija imaju po 3 osvojena boda u grupi B i C respektivno. Bez bodova su ekipe Seoci i Brothers u grupi B i Crkvice i Brist u grupi C.

Nakon ova dva kola možemo očekivati da se stvari više iskristalizuju pa će zasigurno utakmice biti sa još više takmičarskog naboja i odličnih poteza.

U nedjelju 21.04.2019. nas očekuju sljedeće utakmice koje počinju od 10:00 u dvorani Bilmišće:

Grupa A
III kolo
Vranduk – Blatuša
D.Gračanica – D. Vraca

IV kolo
Blatuša – D.Gračanica
Eko Kids – Vranduk

Grupa B
III kolo
Seoci – Brothers
Arnauti – Bulevar

IV kolo
Brothers – Arnauti
Ljiljani – Seoci

Grupa C
III kolo
Imperija – Brist
Crkvice – Tristo

IV kolo
Brist – Crkvice
Steel Army – Imperija

Napomena: Navedena lista utakmica ne pokazuje satnicu koja će naknadno biti objavljena.

Pridružite nam se u nedjelju u dvorani Bilmišće i podržite juniore našeg grada i regije.

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. Lopta je IN, Alkohol NO je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp a sve to kroz igru koju volimo – futsal.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *